Du behöver
- 1 st ananas (225 g)
- 1.5 msk flytande fett (till pannan)
- 2 st ägg
- 0.5 dl lättströ (Suketter eller Hermesetas)
- 0.5 dl råsocker strö
- 1 dl vetemjöl
- 1 dl havrekli
Till servering:
1.5 dl gräddfil
Det här behövs:
Gör så här
1
Dela ananasskivorna så att de blir hälften så tjocka.
2
Värm stekpannan (gärna teflonbelagd) på 6:ans läge, lägg i fettet och låt det bli varmt.
3
Sänk värmen till 4:ans läge och täck botten med ananasen.
4
Vispa äggen med socker och lättströ till en luftig massa och tillsätt mjöl och havre-kli. (Det ska inte vara något bakpulver).
5
Fördela smeten ovanpå frukten och sänk värmen till 2:ans läge.
6
Täck med steklock och grädda i 20 minuter. Stjälp upp kakan på fat och servera den med gräddfil.