Du behöver
- 300 g skinka wokstrimlad
- 0.5 msk soja
- 4 st champinjoner skivade
- 1 dl lagalätt (5 %)
- 1 krm salt
- 1 krm vitpeppar nymald
- 2 tsk kalvfond
- 1 dl lingon frysta
- 1 tsk majsstärkelse
- 1 msk persilja hackad
Ugn: 225º
Det här behövs till 2 port:
Gör så här
1
Lägg köttet i en eller två ugnssäkra formar. Blanda köttet med sojan och rör om så att allt blandas ordentligt. Tillsätt champinjonerna och rör om igen.
2
Blanda samman lagalätt, salt, vitpeppar, fond, lingon och majsstärkelse. Häll blandningen över köttet.
3
Tillaga i nedre delen av ugnen, ca 20 minuter. Rör om en gång under tiden. Strö över hackad persilja. Servera med kokt potatis, ris eller pasta och sallad.