Du behöver

  • 300 g skinka wokstrimlad
  • 0.5 msk soja
  • 4 st champinjoner skivade
  • 1 dl lagalätt (5 %)
  • 1 krm salt
  • 1 krm vitpeppar nymald
  • 2 tsk kalvfond
  • 1 dl lingon frysta
  • 1 tsk majsstärkelse
  • 1 msk persilja hackad

Ugn: 225º

Det här behövs till 2 port:

Gör så här

1
Lägg köttet i en eller två ugnssäkra formar. Blanda köttet med sojan och rör om så att allt blandas ordentligt. Tillsätt champinjonerna och rör om igen.

2
Blanda samman lagalätt, salt, vitpeppar, fond, lingon och majsstärkelse. Häll blandningen över köttet.

3
Tillaga i nedre delen av ugnen, ca 20 minuter. Rör om en gång under tiden. Strö över hackad persilja. Servera med kokt potatis, ris eller pasta och sallad.