Du behöver

  • 4 bitar torskfilé
  • vatten + salt
  • 1 pkt sparris
  • 1 st musslor burk i vatten
  • 300 g räkor med skal

Stuvning:

3 msk vetemjöl
10.5 dl mellangrädde
2 dl vatten
25 g smör eller margarin
1 st fiskbuljongtärning
2 msk hackad persilja

Gratinering:

1.5 dl herrgårdsost
2 msk ströbröd
flytande margarin

Ugn: 225°

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Lägg den djupfrysta fisken i en kastrull. Tillsätt så mycket vatten att det precis täcker och lite salt. Låt fisken sjuda 10-12 minuter. Ta upp den och låt den rinna av.

2
Koka sparrisen enligt förpackningens anvisningar. Låt musslorna rinna av. Skala räkorna.

3
Bottna ett smort eldfast fat med sparrisen. Lägg fisken ovanpå. Fördela musslor och räkor över och runt om.

4
Vispa samman mjöl med grädde och vatten i en kastrull. Tillsätt matfett och fiskbuljong. Låt stuvningen koka upp under omrörning. Låt allt småkoka under fortsatt omrörning några minuter. Tillsätt persilja och smaka av.

5
Häll stuvningen över fisken och strö över riven ost och ströbröd. Ringla över lite flytande margarin.

6
Gratinera mitt i ugnen ca 15 minuter eller tills allt har fått fin färg och är genomvarmt. Bjud kokt ris eller pressad potatis till.