Du behöver
- 75 g smör
- 0.75 dl strösocker
- 1 st ägg
- 1 dl mjölk
- 5.5 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
Fyllning:
13/4-2 dl apelsinmarmelad
Garnering:
1 st ägg uppvispat
50 g sötmandel skållad och hackad
Ugn: 200º
Gör så här
1
Rör smör och socker poröst. Tillsätt ägg, mjölk och mjölet blandat med bakpulver. Arbeta snabbt ihop till en deg. Du gör det enkelt i matberedaren med kniven monterad.
2
Kavla ut degen på mjölat bakbord till en rektangulär platta, ca 25×40 cm.
3
Bred apelsinmarmelad på mitten av kakan, men lämna en ca 4 cm bred kant på båda långsidorna. Vik långsidorna över fyllningen men låt ca 10 cm av marmeladen vara synlig.
4
Pensla kakan med uppvispat ägg och strö över hackad mandel. Grädda i mitten av ugnen, ca 20 minuter.
5
Låt kakan svalna och skär den i lite sneda 2 cm breda bitar.
Fast äppelmos och 2 tsk kanel smakar också bra som fyllning.