Du behöver

  • 75 g smör
  • 0.75 dl strösocker
  • 1 st ägg
  • 1 dl mjölk
  • 5.5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver

Fyllning:

13/4-2 dl apelsinmarmelad

Garnering:

1 st ägg uppvispat
50 g sötmandel skållad och hackad

Ugn: 200º

Gör så här

1
Rör smör och socker poröst. Tillsätt ägg, mjölk och mjölet blandat med bakpulver. Arbeta snabbt ihop till en deg. Du gör det enkelt i matberedaren med kniven monterad.

2
Kavla ut degen på mjölat bakbord till en rektangulär platta, ca 25×40 cm.

3
Bred apelsinmarmelad på mitten av kakan, men lämna en ca 4 cm bred kant på båda långsidorna. Vik långsidorna över fyllningen men låt ca 10 cm av marmeladen vara synlig.

4
Pensla kakan med uppvispat ägg och strö över hackad mandel. Grädda i mitten av ugnen, ca 20 minuter.

5
Låt kakan svalna och skär den i lite sneda 2 cm breda bitar.


Kommentar:
Fast äppelmos och 2 tsk kanel smakar också bra som fyllning.