Du behöver
- 0.5 st savojkålshuvud
- 250 g risgrynsgröt rullpack
- 400 g kalvfärs skinkfärs eller mager fläskfärs
- 1 st ägg
- 1 tsk salt
- 2 krm svartpeppar nymald
- 1 tsk soja
- 1 msk ljus sirap
Det här behövs till 4 port:
Gör så här
1
Skär savoykålen i bitar och förväll i saltat vatten några minuter. Låt dem rinna av i ett durkslag.
2
Blanda kål, risgryngröt, färs, ägg, salt och peppar i en bunke. Smörj en ugnssäker form för mikron, gärna rund. Platta ut färsen i formen och pensla med soja blandad med sirap.
3
Tillaga kålpuddingen i mikron på full effekt, 10 minuter med lock. Därefter 10 minuter på låg effekt utan lock. Låt värmen utjämnas 5 minuter. Servera med kokt potatis och lingonsylt.