Du behöver

  • 0.5 st savojkålshuvud
  • 250 g risgrynsgröt rullpack
  • 400 g kalvfärs skinkfärs eller mager fläskfärs
  • 1 st ägg
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar nymald
  • 1 tsk soja
  • 1 msk ljus sirap

Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
Skär savoykålen i bitar och förväll i saltat vatten några minuter. Låt dem rinna av i ett durkslag.

2
Blanda kål, risgryngröt, färs, ägg, salt och peppar i en bunke. Smörj en ugnssäker form för mikron, gärna rund. Platta ut färsen i formen och pensla med soja blandad med sirap.

3
Tillaga kålpuddingen i mikron på full effekt, 10 minuter med lock. Därefter 10 minuter på låg effekt utan lock. Låt värmen utjämnas 5 minuter. Servera med kokt potatis och lingonsylt.