Du behöver
- 3 bitar torskrygg 390 g Findus
- 2 tsk matfett
- 0.5 tsk salt
- 1 krm vitpeppar nymald
- 1 msk hummerfond konc
- 1.5 dl kokosmjölk eller lagalätt
- 50 g mandelspån
- 1 dl ost riven 17 %
Till serveringen:
citron dill
potatis kokt
sallad
Ugn: 250º
Det här behövs till 2-3 port:
Gör så här
1
Tina fisken om den är fryst. Smörj en ugnssäker form eller flera ugnssäkra portionsformar med matfett.
2
Skiva fisken i 1 1/2 cm tjocka skivor. Lägg dem i formen eller formarna. Salta och peppra.
3
Blanda samman hummerfond, kokosmjölk, mandelspån och riven ost i en skål. Fördela blandningen över fisken och gratinera den i mitten av ugnen, ca 10 minuter. Servera fisken med kokt potatis, citron, dill och sallad.
Abborre, sik eller gös går också utmärkt att göra mandelfisk på.