Du behöver

  • 3 bitar torskrygg 390 g Findus
  • 2 tsk matfett
  • 0.5 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar nymald
  • 1 msk hummerfond konc
  • 1.5 dl kokosmjölk eller lagalätt
  • 50 g mandelspån
  • 1 dl ost riven 17 %

Till serveringen:

citron dill
potatis kokt
sallad

Ugn: 250º

Det här behövs till 2-3 port:

Gör så här

1
Tina fisken om den är fryst. Smörj en ugnssäker form eller flera ugnssäkra portionsformar med matfett.

2
Skiva fisken i 1 1/2 cm tjocka skivor. Lägg dem i formen eller formarna. Salta och peppra.

3
Blanda samman hummerfond, kokosmjölk, mandelspån och riven ost i en skål. Fördela blandningen över fisken och gratinera den i mitten av ugnen, ca 10 minuter. Servera fisken med kokt potatis, citron, dill och sallad.


Kommentar:
Abborre, sik eller gös går också utmärkt att göra mandelfisk på.