Du behöver
- 500 g fläskfilé
- salt och peppar
- 2 msk vetemjöl
- 2 dl köttbuljong
- 2.5 dl mellangrädde
- 150 g vitlökskorv t ex kabanossi
- 1 st röd paprika
- 1 st grön paprika
- syltlökar ca 20 inlagda
- oliver ca 20 svarta urkärnade
Det här behövs till 4 port:
Gör så här
1
Putsa fläskfilén och skär den i skivor. Bryn köttet gyllene på båda sidorna. Krydda lätt med salt och peppar. Lägg över köttet i en gryta.
2
Strö över mjölet och rör om. Späd med buljong och grädde. Låt grytan koka upp under omrörning.
3
Skär korven i bitar. Kärna ur och tärna paprikorna. Lägg ner korv, paprika och syltlök i grytan. Lått allt småputtra ca 10 minuter. Smaka av och tillsätt oliverna.
4
Bjud kokt ris och en fräsch grönsallad till.