Du behöver

  • 500 g fläskfilé
  • salt och peppar
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 dl köttbuljong
  • 2.5 dl mellangrädde
  • 150 g vitlökskorv t ex kabanossi
  • 1 st röd paprika
  • 1 st grön paprika
  • syltlökar ca 20 inlagda
  • oliver ca 20 svarta urkärnade

Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
Putsa fläskfilén och skär den i skivor. Bryn köttet gyllene på båda sidorna. Krydda lätt med salt och peppar. Lägg över köttet i en gryta.

2
Strö över mjölet och rör om. Späd med buljong och grädde. Låt grytan koka upp under omrörning.

3
Skär korven i bitar. Kärna ur och tärna paprikorna. Lägg ner korv, paprika och syltlök i grytan. Lått allt småputtra ca 10 minuter. Smaka av och tillsätt oliverna.

4
Bjud kokt ris och en fräsch grönsallad till.