Du behöver
- 0.75 dl flytande fett
- 0.75 st socker
- 2 dl kokosflingor
- 1 msk vatten
Citrusgelé
3 st gelatinblad
2 st apelsiner
1 st lime
Garnering:
Vispad grädde
Ugn: 175°
Det här behövs:
Gör så här
1
Rör fett med socker och tillsätt kokosflingor och vatten. Låt smeten stå medan ugnen värms till 175°.
2
Täck en plåt med bakplåtspapper och bred ut smeten till en rektangel, ca 20×30 cm stor, i ett tunt lager. Skjut in plåten mitt i ugnen och grädda i knappt 20 minuter till lagom färg.
3
Låt flarnet svalna av något innan du skär det i 12-15 rutor. Du får pröva dig fram första gången och blir förmodligen inte helt nöjd förrän vid nästa försök.
4
Flarnen är goda på kaffebordet men också som tillbehör till någon dessert, gärna något syrligt som bryter mot flarnens sötma.
5
Citrusgelé:
Lägg 3 blad gelatin i blöt i kallt vatten. Pressa saften av apelsiner och lime så att du får 2 dl saft. Smält gelatinet på svag värme i sin egen fuktighet och blanda med saften. Dela upp gelésaften i 2 portionsglas och ställ att stelna. Garnera eventuellt med en klick vispad grädde.
Lägg 3 blad gelatin i blöt i kallt vatten. Pressa saften av apelsiner och lime så att du får 2 dl saft. Smält gelatinet på svag värme i sin egen fuktighet och blanda med saften. Dela upp gelésaften i 2 portionsglas och ställ att stelna. Garnera eventuellt med en klick vispad grädde.