Du behöver
- 200 g lax djupfryst tärnad och torsk
- 0.5 st gul lök
- 0.5 st fiskbuljongtärning
- 1 msk vetemjöl
- 2.5 dl mjölk
- räkor ca 12-15 med skal
- 1 st tomat
- hackad gräslök
Det här behövs till ca 2 port:
Gör så här
1
Skala och hacka löken. Fräs den mjuk och glansig utan att den får färg i lite matfett.
2
Strö över mjölet och rör om. Späd med mjölken under omrörning, och tillsätt smulad buljong. Låt såsen koka upp. Tillsätt fisktärningarna och låt allt sjuda ca 8-10 minuter. Smaka av.
3
Skala räkorna och tärna tomaten. Rör ner räkor, tomat och hackad gräslök i grytan. Låt allt bli varmt men inte koka.
4
Bjud kokt ris eller kokt potatis och en sallad till.