Du behöver

  • 200 g lax djupfryst tärnad och torsk
  • 0.5 st gul lök
  • 0.5 st fiskbuljongtärning
  • 1 msk vetemjöl
  • 2.5 dl mjölk
  • räkor ca 12-15 med skal
  • 1 st tomat
  • hackad gräslök

Det här behövs till ca 2 port:

Gör så här

1
Skala och hacka löken. Fräs den mjuk och glansig utan att den får färg i lite matfett.

2
Strö över mjölet och rör om. Späd med mjölken under omrörning, och tillsätt smulad buljong. Låt såsen koka upp. Tillsätt fisktärningarna och låt allt sjuda ca 8-10 minuter. Smaka av.

3
Skala räkorna och tärna tomaten. Rör ner räkor, tomat och hackad gräslök i grytan. Låt allt bli varmt men inte koka.

4
Bjud kokt ris eller kokt potatis och en sallad till.