Du behöver

  • 300 g kycklinglårfilé
  • salt och peppar
  • 1 dl crème fraîche gärna lätt
  • 0.75 dl mjölk
  • 2 dl hönsbuljong
  • 1 st morot
  • 1 msk maizenastärkelse
  • saft skal och av 1
  • 0.5 st dill knippa

Det här behövs till ca 2 port:

Gör så här

1
Skär kycklingköttet i mindre bitar. Bryn dem lätt i lite matfett. Krydda med salt och peppar.

2
Tillsätt crème fraiche, mjölk och hönsbuljong. Låt det koka upp.

3
Skala och skiva moroten tunt. Lägg ner den i grytan och låt allt småputtra ca 5-7 minuter. Toppred med Maizenan löst i lite vatten.

4
Smaka av med rivet citronskal och pressad citronsaft. Toppa med hackad dill.

5
Bjud kokt ris eller potatis till.