Du behöver
- 250 g köttfärs
- 0.5 st rödlök
- 1 st vitlöksklyfta
- 0.5 st röd chili
- 1 st morot
- 0.5 st burk krossade tomater
- 1 msk köttfond koncentrerad
- 1 dl kokosmjölk lätt
- 1 msk ingefära hackad inlagd
- 100 g broccoli
Det här behövs till ca 2 port:
Gör så här
1
Skala och finhacka rödlök och vitlök. Kärna ur och finhacka chilin. Skala moroten och skär tunna stavar.
2
Fräs allt det hackade i lite matfett tills löken är mjuk och glansig. Tillsätt färsen och bryn den jämnt smulig.
3
Tillsätt tomatkross, köttfond och kokosmjölk. Låt allt puttra samman ca 10 minuter.
4
Finhacka ingefäran och fräs den tillsammans med broccolin i buketter i lite matfett. Rör ner det i såsen. Smaka av med salt och peppar.
5
Bjud nudlar till.
Välj risnudlar eller äggnudlar till den asiatiska såsen.