Du behöver

  • 250 g köttfärs
  • 0.5 st rödlök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 0.5 st röd chili
  • 1 st morot
  • 0.5 st burk krossade tomater
  • 1 msk köttfond koncentrerad
  • 1 dl kokosmjölk lätt
  • 1 msk ingefära hackad inlagd
  • 100 g broccoli

Det här behövs till ca 2 port:

Gör så här

1
Skala och finhacka rödlök och vitlök. Kärna ur och finhacka chilin. Skala moroten och skär tunna stavar.

2
Fräs allt det hackade i lite matfett tills löken är mjuk och glansig. Tillsätt färsen och bryn den jämnt smulig.

3
Tillsätt tomatkross, köttfond och kokosmjölk. Låt allt puttra samman ca 10 minuter.

4
Finhacka ingefäran och fräs den tillsammans med broccolin i buketter i lite matfett. Rör ner det i såsen. Smaka av med salt och peppar.

5
Bjud nudlar till.


Kommentar:
Välj risnudlar eller äggnudlar till den asiatiska såsen.