Du behöver

  • 500 g laxfilé
  • 1.5 msk flytande margarin
  • salt citronpeppar
  • 2 krm basilika
  • 4 dl bulgur kokt
  • 1 st isbergssallad eller en kruka huvudsallat
  • 1 st purjolök liten bit
  • 1 st päron
  • 75 g grönmögelost
  • 2 msk olivolja
  • 1 st citron
  • salt och peppar

Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
Skär laxfilén i kuber. Stek dem i margarinet och smaksätt med salt, citronpeppar och basilika.

2
Lägg den kokta bulgurn i en skål. Strimla isbergssallaten eller bryt huvudsallaten i bitar. Strimla purjolöken, skär päronet i klyftor. Lägg ner allt i skålen med bulgur. Smula ner grönmögelosten. Smaksätt med olivolja, citron, salt och peppar. Rör om och fördela laxen.

3
Servera med bröd.