Du behöver
- 500 g laxfilé
- 1.5 msk flytande margarin
- salt citronpeppar
- 2 krm basilika
- 4 dl bulgur kokt
- 1 st isbergssallad eller en kruka huvudsallat
- 1 st purjolök liten bit
- 1 st päron
- 75 g grönmögelost
- 2 msk olivolja
- 1 st citron
- salt och peppar
Det här behövs till 4 port:
Gör så här
1
Skär laxfilén i kuber. Stek dem i margarinet och smaksätt med salt, citronpeppar och basilika.
2
Lägg den kokta bulgurn i en skål. Strimla isbergssallaten eller bryt huvudsallaten i bitar. Strimla purjolöken, skär päronet i klyftor. Lägg ner allt i skålen med bulgur. Smula ner grönmögelosten. Smaksätt med olivolja, citron, salt och peppar. Rör om och fördela laxen.
3
Servera med bröd.