Du behöver
- 1 msk ströbröd
- 0.25 dl vatten
- 250 g fiskfilé t ex kolja och lax
- 0.5 tsk salt
- 1 krm vitpeppar nymald
- 1 tsk fransk senap
- 0.5 dl gräslök finhackad
- 1 st ägg
- 1 msk matfett
- 3 st hamburgerbröd grova
- grönsallad
- tomat
- dill
- limeklyfta
Dressing:
0.5 dl minifraiche 5%
1 msk lättmajonnäs
0.5 msk chilisås
1 krm salt
0.5 krm svartpeppar nymald
1 msk kapris eller bostongurka
Det här behövs till 3 burgare:
Gör så här
1
Blanda dressingen och ställ den kallt.
2
Låt ströbrödet svälla i vattnet. Mixa fisken på högsta hastighet i cirka 15 sekunder i matberedaren med kniven monterad. Tillsätt salt och mixa 30 sekunder till.
3
Tillsätt vitpeppar, ströbrödsblandningen, senap, ägg, gräslök och purjolök.
4
Forma burgare och stek i matfett på medelvärme, ca 3 minuter per sida.
5
Lägg burgarna i värmda bröd med sallat, tomatskiva och dressing. Klipp lite dill över dressingen. Servera med limeklyfta att pressa över fiskburgaren.