Du behöver

  • 1 msk ströbröd
  • 0.25 dl vatten
  • 250 g fiskfilé t ex kolja och lax
  • 0.5 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar nymald
  • 1 tsk fransk senap
  • 0.5 dl gräslök finhackad
  • 1 st ägg
  • 1 msk matfett
  • 3 st hamburgerbröd grova
  • grönsallad
  • tomat
  • dill
  • limeklyfta

Dressing:

0.5 dl minifraiche 5%
1 msk lättmajonnäs
0.5 msk chilisås
1 krm salt
0.5 krm svartpeppar nymald
1 msk kapris eller bostongurka

Det här behövs till 3 burgare:

Gör så här

1
Blanda dressingen och ställ den kallt.

2
Låt ströbrödet svälla i vattnet. Mixa fisken på högsta hastighet i cirka 15 sekunder i matberedaren med kniven monterad. Tillsätt salt och mixa 30 sekunder till.

3
Tillsätt vitpeppar, ströbrödsblandningen, senap, ägg, gräslök och purjolök.

4
Forma burgare och stek i matfett på medelvärme, ca 3 minuter per sida.

5
Lägg burgarna i värmda bröd med sallat, tomatskiva och dressing. Klipp lite dill över dressingen. Servera med limeklyfta att pressa över fiskburgaren.