Du behöver

Färs:

1 msk potatismjöl
0.75 dl havregryn
1.5 dl mjölk
1 st gul lök hackad
1 st ägg
1 msk kalvfond konc
500 g älgfärs (eller vanlig köttfärs)
1 tsk salt
2 krm svartpeppar nymald
100 g fetaost i tärningar
140 g bacon

Rotfrukter:

2.5 st morötter
4 st svartrötter
2 st palsternackor
0.5 st kålrabbi
2 msk olja
rosmarin
flingsalt

Ugn: 225º

Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
Skala rotfrukterna och skär dem i bitar. Lägg dem i kallt vatten med citron. Svartroten mörknar om den inte läggs i citronvatten! Ta upp och torka av rotfrukterna på hushållspapper eller handduk. Lägg dem i ugnsform. Blanda med olja, rosmarin och flingsalt. Sätt in i mitten av ugnen 5 minuter.

2
Lägg potatismjöl och havregryn i en bunke. Tillsätt mjölk, ägg och kalvfond. Rör om och låt det svälla 10 minuter. Tillsätt färs, salt och peppar och rör till en smidig färs.

3
Forma 8-9 runda färsbollar och fyll dem med bitar av fetaost. Täck över osten med färs och forma till biffar. Linda bacon runt biffarna. Dela eventuellt baconskivorna.

4
Lägg biffarna på rotfruktsbädden och stek i mitten på ugnen, ca 25 minuter. Servera med kokt mandelpotatis.