Du behöver

  • 300 g falukorv gärna lätt
  • 1 st morot
  • 0.5 st lök
  • 1 st vitlöksklyfta liten
  • 1 bitar rotselleri ca 100 g
  • 0.5 st burk krossade tomater
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 krm timjan
  • 0.5 st lagerblad smulat
  • 1 dl grönsaksbuljong

Gremolata:

citron rivet skal av 1/2
0.5 st vitlöksklyfta finhackad
1.5 msk hackad persilja

Det här behövs till 2 port:

Gör så här

1
Dra bort skinnet från korven och skär den i ca 2 cm tjocka skivor. Stek dem i lite matfett på båda sidorna. Ta upp korven.

2
Skala morot och rotselleri och tärna dem. Skala lök och vitlök och hacka dem.

3
Fräs grönsakerna i lite matfett några minuter. Tillsätt tomatkross, tomatpuré, timjan, lagerblad och grönsaksbuljong. Låt allt puttra på svag värme ca 10 minuter. Smaka av. Lägg tillbaka korvskivorna och låt allt bli genomvarmt.

4
Blanda samman citronskal, vitlök och persilja till gremolatan. Strö den över korvskivorna. Bjud kokt pasta till.