Du behöver
- 300 g falukorv gärna lätt
- 1 st morot
- 0.5 st lök
- 1 st vitlöksklyfta liten
- 1 bitar rotselleri ca 100 g
- 0.5 st burk krossade tomater
- 1 msk tomatpuré
- 1 krm timjan
- 0.5 st lagerblad smulat
- 1 dl grönsaksbuljong
Gremolata:
citron rivet skal av 1/2
0.5 st vitlöksklyfta finhackad
1.5 msk hackad persilja
Det här behövs till 2 port:
Gör så här
1
Dra bort skinnet från korven och skär den i ca 2 cm tjocka skivor. Stek dem i lite matfett på båda sidorna. Ta upp korven.
2
Skala morot och rotselleri och tärna dem. Skala lök och vitlök och hacka dem.
3
Fräs grönsakerna i lite matfett några minuter. Tillsätt tomatkross, tomatpuré, timjan, lagerblad och grönsaksbuljong. Låt allt puttra på svag värme ca 10 minuter. Smaka av. Lägg tillbaka korvskivorna och låt allt bli genomvarmt.
4
Blanda samman citronskal, vitlök och persilja till gremolatan. Strö den över korvskivorna. Bjud kokt pasta till.