Du behöver

  • 300 g spättafiléer
  • salt

Sås:

0.5 st vitlöksklyfta
0.5 st röd paprika
1.5 tsk ingefära
1.5 krm sambal oelek
0.5 st fiskbuljongtärning
1 st kokosmjölk

Garnering:

hackad persilja

Det här behövs till ca 2 port:

Gör så här

1
Skala och finhacka vitlöken. Kärna ur och tärna paprikan. Fräs det i lite matfett i en traktörpanna.

2
Tillsätt ingefära, sambal oelek, fiskbuljong och kokosmjölk. Låt det koka upp.

3
Salta fisken lätt och vik den dubbel. Lägg ner fisken i såsen och låt den sjuda på svag värme ca 5-7 minuter. Strö över lite hackad persilja. Bjud kokt jasminris till.


Kommentar:
Sambal oelek är en mycket het chilikrydda, så ta den lilla mängden och smaka av först inna du tar mera.