Du behöver
- 2 msk olja
- 1 st vitlöksklyfta hackad
- 0.5 st chilifrukt urkärnad och hackad
- 2 cm ingefära hackad
- 0.5 st purjolök skivad eller
- 5 st salladslökar skivade
- 50 g champinjoner skivade
- 150 g broccoli och blomkål i buketter
- 0.5 st röd paprika strimlad
- 0.5 st grön paprika strimlad
- 1 msk hummerfond konc
- 2 dl kokosmjölk Santa Maria
- 200 g räkor skalade
- citron
- färsk koriander
Det här behövs till 4 port:
Gör så här
1
Hetta upp en wok, eller stor stekpanna med sluttande kanter, med olja. Fräs vitlök, chili och ingefära. Tillsätt grönsakerna och woka dem i pannan några minuter.
2
Tillsätt hummerfond blandad med kokosmjölken och rör om. Rör ner räkorna mot slutet. Låt allt bli genomvarmt.
3
Dekorera med citronskivor och färsk koriander. Servera med kokt jasminris eller nudlar.
När du köper frysta räkor – tina dem, enligt fiskhandlarens bästa tips, på tidningspapper täckt med hushållspapper och strö över lite salt.