Du behöver

  • 2 msk olja
  • 1 st vitlöksklyfta hackad
  • 0.5 st chilifrukt urkärnad och hackad
  • 2 cm ingefära hackad
  • 0.5 st purjolök skivad eller
  • 5 st salladslökar skivade
  • 50 g champinjoner skivade
  • 150 g broccoli och blomkål i buketter
  • 0.5 st röd paprika strimlad
  • 0.5 st grön paprika strimlad
  • 1 msk hummerfond konc
  • 2 dl kokosmjölk Santa Maria
  • 200 g räkor skalade
  • citron
  • färsk koriander

Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
Hetta upp en wok, eller stor stekpanna med sluttande kanter, med olja. Fräs vitlök, chili och ingefära. Tillsätt grönsakerna och woka dem i pannan några minuter.

2
Tillsätt hummerfond blandad med kokosmjölken och rör om. Rör ner räkorna mot slutet. Låt allt bli genomvarmt.

3
Dekorera med citronskivor och färsk koriander. Servera med kokt jasminris eller nudlar.


Kommentar:
När du köper frysta räkor – tina dem, enligt fiskhandlarens bästa tips, på tidningspapper täckt med hushållspapper och strö över lite salt.