Du behöver
- 6 skiva gravad lax
- 1 st litet blomkålshuvud
- 1 st grön paprika
- 1 st isbergssallad rejäl klyfta
- 0.5 st rucola ca 35 g
- 2 dl kidneybönor röda
- 2 st ägg
Dressing:
2 msk olivolja
1 msk vatten
1 tsk fransk senap
2 krm dragon
citron några droppar
salt och peppar
Det här behövs till 4 port:
Gör så här
1
Skär laxen i bitar. Skär blomkålshuvudet i små buketter och koka dem i lättsaltat vatten en kort stund. Blomkålen ska definitivt ha kvar sitt tuggmotstånd! Hacka paprikan. Skär isbergssalladen i bitar. Ta bort de längsta “skaften” på rucolan.
2
Lägg blomkål, paprika och sallad i en skål. Blanda ner bönorna och laxen. Rör ihop dressingen. Ringla den över salladen. Koka äggen och fördela dem, skurna i klyftor, på toppen av salladen. Servera med bröd.