Du behöver

  • 6 skiva gravad lax
  • 1 st litet blomkålshuvud
  • 1 st grön paprika
  • 1 st isbergssallad rejäl klyfta
  • 0.5 st rucola ca 35 g
  • 2 dl kidneybönor röda
  • 2 st ägg

Dressing:

2 msk olivolja
1 msk vatten
1 tsk fransk senap
2 krm dragon
citron några droppar
salt och peppar

Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
Skär laxen i bitar. Skär blomkålshuvudet i små buketter och koka dem i lättsaltat vatten en kort stund. Blomkålen ska definitivt ha kvar sitt tuggmotstånd! Hacka paprikan. Skär isbergssalladen i bitar. Ta bort de längsta “skaften” på rucolan.

2
Lägg blomkål, paprika och sallad i en skål. Blanda ner bönorna och laxen. Rör ihop dressingen. Ringla den över salladen. Koka äggen och fördela dem, skurna i klyftor, på toppen av salladen. Servera med bröd.