Du behöver
- 1.5 dl crème fraîche
- 1 st äggula
- 100 g mörk choklad finhackad
- 1 msk smör
- 1 st apelsin rivet skal
- 2 msk apelsin pressad saft
Sallad:
1 st apelsin
1 st blodgrapefrukt
1 st sweetie
2 msk apelsinlikör
Dekoration:
crèma di balsamico Zeta
Det här behövs till 4 port:
Gör så här
1
Koka upp crème fraiche och häll den över äggulan under kraftig vispning. Rör ner chokladen, smöret och apelsinsaft och -skal. Rör om tills chokladen har smält.
2
Häll upp smeten i en bunke och ställ in den i kylen för att stelna. Doppa en sked i hett vatten och forma cho-kladen till ägg. Lägg dem på desserttallrik.
3
Skär hinnfria klyftor av frukterna och blanda med likören. Servera citrussalladen till cho-kladäggen. Ringla Crema di balsamico på tallriken som dekoration.