Du behöver

  • 1.5 dl crème fraîche
  • 1 st äggula
  • 100 g mörk choklad finhackad
  • 1 msk smör
  • 1 st apelsin rivet skal
  • 2 msk apelsin pressad saft

Sallad:

1 st apelsin
1 st blodgrapefrukt
1 st sweetie
2 msk apelsinlikör

Dekoration:

crèma di balsamico Zeta

Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
Koka upp crème fraiche och häll den över äggulan under kraftig vispning. Rör ner chokladen, smöret och apelsinsaft och -skal. Rör om tills chokladen har smält.

2
Häll upp smeten i en bunke och ställ in den i kylen för att stelna. Doppa en sked i hett vatten och forma cho-kladen till ägg. Lägg dem på desserttallrik.

3
Skär hinnfria klyftor av frukterna och blanda med likören. Servera citrussalladen till cho-kladäggen. Ringla Crema di balsamico på tallriken som dekoration.