Du behöver
- kycklingben ca 1 kg
- 3 dl cornflakes
- 1 krm paprikapulver
- 1 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
- 3 msk parmesanost finriven
- 100 g smält smör eller margarin
Klyftpotatis:
9 st potatis
salt
flytande margarin eller matolja
Ugn: 200°
Det här behövs till ca 4 port:
Gör så här
1
Skölj och torka av kycklingbenen. Finkrossa cornflakes och blanda samman det med paprikapulver, salt, peppar och riven parmesanost. Smält matfettet.
2
Doppa kycklingbenen först i det smälta matfettet och sedan i cornflakesblandningen. Lägg över kycklingen i en smord eldfast form.
3
Skala potatisarna och skär dem i klyftor. Lägg över dem i en eldfast form. Salta och ringla över lite matolja eller flytande margarin. Rör om så att potatisen blir blank.
4
Ställ in formarna bredvid varandra mitt i ugnen och stek kyckling och potatis ca 30 minuter. Vänd på potatisen någon gång under tiden.
5
Bjud coleslow och grönsallad till.
Enklast krossar du cornflakes genom att lägga dem i en plastpåse och sedan krossa dem med händerna.