Du behöver

  • kycklingben ca 1 kg
  • 3 dl cornflakes
  • 1 krm paprikapulver
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 3 msk parmesanost finriven
  • 100 g smält smör eller margarin

Klyftpotatis:

9 st potatis
salt
flytande margarin eller matolja

Ugn: 200°

Det här behövs till ca 4 port:

Gör så här

1
Skölj och torka av kycklingbenen. Finkrossa cornflakes och blanda samman det med paprikapulver, salt, peppar och riven parmesanost. Smält matfettet.

2
Doppa kycklingbenen först i det smälta matfettet och sedan i cornflakesblandningen. Lägg över kycklingen i en smord eldfast form.

3
Skala potatisarna och skär dem i klyftor. Lägg över dem i en eldfast form. Salta och ringla över lite matolja eller flytande margarin. Rör om så att potatisen blir blank.

4
Ställ in formarna bredvid varandra mitt i ugnen och stek kyckling och potatis ca 30 minuter. Vänd på potatisen någon gång under tiden.

5
Bjud coleslow och grönsallad till.


Kommentar:
Enklast krossar du cornflakes genom att lägga dem i en plastpåse och sedan krossa dem med händerna.