Du behöver

  • 12 st cannellonirör
  • 1 st gul lök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 300 g kycklinglårfilé
  • 100 g champinjoner
  • 1 dl hönsbuljong
  • 150 g keso
  • 2 msk sherry
  • 3 msk parmesanost nyriven
  • salt och peppar

Tomatsås:

1 st gul lök
140 g tärnat bacon
1 st vitlöksklyfta liten
1 st burk krossade tomater
0.5 tsk socker
salt och peppar

Bechamelsås:

2 msk smör eller margarin
2 msk mjöl
3 dl mjölk 3-4 dl mjölk
salt och peppar
0.5 dl parmesanost nyriven

Ugn: 225

Det här behövs till ca 4 port:

Gör så här

1
Skala lök och vitlök. Fräs det mjukt och glansigt i lite matfett.

2
Ansa och skiva svampen. Dela kycklingköttet i mindre bitar. Låt svamp och kyckling fräsa med löken några minuter.

3
Krydda med salt och peppar. Späd med buljong och sherry. Låt allt puttra under lock ca 5-8 minuter.

4
Lägg allt i en matberedare och finfördela det. Låt svalna lite. Tillsätt keso och parmesanost. Smaka av.

5
Fyll cannellonirören med kycklingröran.

6
Skala och finhacka lök och vitlök till tomatsåsen. Fräs det tillsammans med bacon. Tillsätt tomatkrosset och låt den mesta vätskan koka in. Smaka av med salt, peppar och socker.

7
Fräs samman mjöl och matfett till bechamelsåsen. Späd med mjölken i omgångar. Låt såsen koka under fortsatt vispning ca 3-5 minuter. Smaka av med salt och peppar.

8
Varva tomatsås, bechamelsås och cannellonirör i en smord eldfast form. Avsluta med bechamelsås. Strö över riven parmesanost.

9
Täck med aluminiumfolie och grädda mitt i ugnen ca 30-35 minuter. Ta bort folien och grädda i ytterligare ca 5-10 minuter.