Du behöver

  • 11 st kycklinglårfilé
  • salt och peppar
  • 0.5 dl flytande honung
  • 2.5 msk vit balsamvinäger
  • sesamfrön

Mangosalsa:

1 st mango mogen
1.5 st vitlöksklyftor
saft pressad av 1 citron
1/2-1 st röd chili
salt och peppar

Ugn: 200°

Det här behövs:

Gör så här

1
Lägg ut kycklinglårfiléerna och krydda dem med salt och peppar. Halvera dem och trä upp två halvor på små vattenlagda träspett. Stek filéerna i lite matfett, men bara så att de får fin färg.

2
Ta upp spetten och vänd dem i sesamfrön. Lägg spetten i eldfast form.

3
Rör ner honung och vinäger i stekpannan och låt det smälta samman. Droppa det över spetten. Stek spetten klara mitt i ugnen ca 15-20 minuter eller tills köttsaften är helt klar (genomskinlig).

4
Skala mangon och ta ur kärnan. Skär fruktköttet i mindre bitar och lägg det i en mixer eller matberedare. Skala och dela vitlöken i mindre bitar. Kärna ur och skär chilin i mindre bitar. Lägg ner vitlök och chili i matberedaren.

5
Kör till en puré. Tillsätt citronsaft och kör allt slätt. Smaka av med salt och peppar. Bjud salsan till kycklingspetten.