Du behöver

  • 1.5 st gul lök
  • 3.5 st vitlöksklyftor
  • 1 st persilja knippe
  • 1 st fänkål stor
  • 2 st musslor
  • 1.5 dl spad från musslorna¨
  • 1 tsk oregano
  • 1.5 krm sambal oelek
  • 3 dl ost riven lagrad

Ugn: 250°

Det här behövs:

Gör så här

1
Skala och finhacka lök och vitlök. Finhacka persilja. Ansa och skiva fänkålen.

2
Fräs lök och vitlök med fänkål och persilja i lite matfett tills fänkålen mjuknar. Häll av spadet från musslorna men spara ca 1 1/2 dl. Häll det över fänkålen och låt allt puttra några minuter. Smaka av med oregano och sambal oelek.

3
Fördela fräset i smord eldfast form. Lägg musslorna ovanpå och strö över riven ost.

4
Gratinera ca 5-8 minuter eller tills osten har fått lite färg.