Du behöver
- 1.5 st gul lök
- 3.5 st vitlöksklyftor
- 1 st persilja knippe
- 1 st fänkål stor
- 2 st musslor
- 1.5 dl spad från musslorna¨
- 1 tsk oregano
- 1.5 krm sambal oelek
- 3 dl ost riven lagrad
Ugn: 250°
Det här behövs:
Gör så här
1
Skala och finhacka lök och vitlök. Finhacka persilja. Ansa och skiva fänkålen.
2
Fräs lök och vitlök med fänkål och persilja i lite matfett tills fänkålen mjuknar. Häll av spadet från musslorna men spara ca 1 1/2 dl. Häll det över fänkålen och låt allt puttra några minuter. Smaka av med oregano och sambal oelek.
3
Fördela fräset i smord eldfast form. Lägg musslorna ovanpå och strö över riven ost.
4
Gratinera ca 5-8 minuter eller tills osten har fått lite färg.