Du behöver

  • 1 st mango mogen
  • 2 st kiwi
  • 1 st mandarinklyftor burk
  • 1 st ananasringar liten burk
  • 2 st banan
  • 300 g vindruvor
  • 250 g jordgubbar färska

Lag:

1.5 dl socker
2.5 dl vatten
spad från ananasburken
3 st citronskivor
3 msk apelsinlikör

Mandelgrädde:

3 dl vispgrädde
75 g mandelmassa
2 msk apelsinjuice koncentrat
pistaschmandel

Det här behövs:

Gör så här

1
Häll socker, vatten, ananasspad och citronskivor i en kastrull. Låt det koka upp och skumma. Låt lagen koka ca 5 minuter. Ta bort kastrullen från värmen och låt lagen kallna. Rör ner likören i den kalla lagen.

2
Skala och skär frukten i fina bitar. Lägg dem i en skål och häll över lagen. Ställ skålen kallt några timmar.

3
Fördela fruktsalladen i portionsglas eller lägg den i en vacker stor skål. Riv mandelmassan fint. Vispa grädden. Rör samman grädden med mandelmassa och apelsinjuice. Bjud grädden och hackad pistaschmandel till fruktsalladen.