Du behöver

  • 600 g torskfilé (eller annan vit fiskfilé)
  • 1 st citron
  • salt citronpeppar
  • 1 dl fiskbuljong

Ugn: 200 °

Squashsallad:

1 st squash eller 2 mindre squash
2 st gula lökar
1.5 msk olivolja
1 tsk timjan
salt och peppar
4 msk russin
2 msk pinjenötter rostade

Tillbehör:

couscous

Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
Skär citronen i skivor och lägg dem i formen. Lägg på fisken, krydda med salt och peppar. Häll över 1 dl fiskbuljong. Stek i ugnen, ca 15 minuter.

2
Skär squashen i grova strimlor, lägg dem i ett durkslag, strö över salt och låt dem stå i ca 15 minuter. Skölj av i kallt vatten. Låt squashen rinna av. Skiva löken.

3
Stek allt mjukt i olivolja. Smaksätt med timjan, salt och peppar. Vänd ner russinen och pinjenötterna. Servera med couscous.