Du behöver
- 2 st gula lökar grovhackade
- 2 st vitlöksklyftor hackade
- 1 msk rapsolja
- 1 st squash grön
- 1 st aubergine
- 2 tsk salt
- 500 g tomater krossade
- 1 dl vitt vin eller vatten
- 1 msk citron pressad saft
- 2 msk tomatpuré
- 1 msk grönsaksfond konc
- 2 krm svartpeppar nymald
- 2 krm sambal oelek
- 1 tsk örtsalt Herbamare
- 100 g lasagneplattor färska
- 175 g fetaost light
- 1 dl oliver svarta stora
- persilja och oregano
Ugn: 200º
olja
äggringar eller utstickare
Servera med:
brytbönor kokta
Ugn: 175°
Det här behövs till 4 port:
Gör så här
1
Fräs lök och vitlök i olja i en gryta, så att löken blir mjuk.
2
Skär squash och aubergine i tärningar och lägg i ett durkslag. Salta och skaka om. Låt stå i 10 minuter, skölj sedan med kallt vatten. Låt grönsakerna rinna av. Blanda ner i grytan och låt fräsa några minuter.
3
Tillsätt tomatkross, vitt vin, citron, tomatpuré, grönsaksfond, svartpeppar, sambal oelek och örtsalt. Låt sjuda 10 minuter. Smaka av.
4
Lägg ett lager grönsaker i en ugnssäker form. Täck med en lasagneplatta, fortsätt med ytterligare ett lager grönsaker och täck med en lasagneplatta. Avsluta med grönsaker och tärnad fetaost.
5
Tillaga i mitten av ugnen, ca 15 minuter. Dekorera med svarta oliver och färska örter.
6
Vispa samman ägg, creme fraiche, mjölk, oregano, salt och peppar. Häll äggstanningen över pajskalet.
7
Grädda mitt i ugnen ca 35-40 minuter eller tills äggstanningen har stelnat och pajen har fin färg.
8
Varva tomatsås, bechamelsås och cannellonirör i en smord eldfast form. Avsluta med bechamelsås. Strö över riven parmesanost.
9
Täck med aluminiumfolie och grädda mitt i ugnen ca 30-35 minuter. Ta bort folien och grädda i ytterligare ca 5-10 minuter.