Du behöver

  • 2 st gula lökar grovhackade
  • 2 st vitlöksklyftor hackade
  • 1 msk rapsolja
  • 1 st squash grön
  • 1 st aubergine
  • 2 tsk salt
  • 500 g tomater krossade
  • 1 dl vitt vin eller vatten
  • 1 msk citron pressad saft
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 msk grönsaksfond konc
  • 2 krm svartpeppar nymald
  • 2 krm sambal oelek
  • 1 tsk örtsalt Herbamare
  • 100 g lasagneplattor färska
  • 175 g fetaost light
  • 1 dl oliver svarta stora
  • persilja och oregano

Ugn: 200º

olja
äggringar eller utstickare

Servera med:

brytbönor kokta

Ugn: 175°

Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
Fräs lök och vitlök i olja i en gryta, så att löken blir mjuk.

2
Skär squash och aubergine i tärningar och lägg i ett durkslag. Salta och skaka om. Låt stå i 10 minuter, skölj sedan med kallt vatten. Låt grönsakerna rinna av. Blanda ner i grytan och låt fräsa några minuter.

3
Tillsätt tomatkross, vitt vin, citron, tomatpuré, grönsaksfond, svartpeppar, sambal oelek och örtsalt. Låt sjuda 10 minuter. Smaka av.

4
Lägg ett lager grönsaker i en ugnssäker form. Täck med en lasagneplatta, fortsätt med ytterligare ett lager grönsaker och täck med en lasagneplatta. Avsluta med grönsaker och tärnad fetaost.

5
Tillaga i mitten av ugnen, ca 15 minuter. Dekorera med svarta oliver och färska örter.

6
Vispa samman ägg, creme fraiche, mjölk, oregano, salt och peppar. Häll äggstanningen över pajskalet.

7
Grädda mitt i ugnen ca 35-40 minuter eller tills äggstanningen har stelnat och pajen har fin färg.

8
Varva tomatsås, bechamelsås och cannellonirör i en smord eldfast form. Avsluta med bechamelsås. Strö över riven parmesanost.

9
Täck med aluminiumfolie och grädda mitt i ugnen ca 30-35 minuter. Ta bort folien och grädda i ytterligare ca 5-10 minuter.