Du behöver

  • 400 g lax torsk och sej i fisktärningar, Findus
  • 0.5 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar nymald
  • 150 g räkor skalad vikt
  • 3 prt potatismos av pulver
  • 1 st äggula

Sås:

fiskspad ca 1 dl
3 dl mjölk
2 msk vetemjöl
1 msk hummerfond
0.5 tsk salt
2 krm vitpeppar
2 msk dill

Ugn: 225º

Det här behövs till 2-3 port:

Gör så här

1
Lägg de frysta fisktärningarna i en smord ugnssäker form. Salta och peppra fisken. Tillaga i mikro på full effekt, ca 3 minuter tills fisken är halvtinad.

2
Sås: Häll fiskspadet från formen i en kastrull tillsammans med mjölk och vetemjöl. Vispa och koka upp under omrörning. Tillsätt hummerfond, salt och peppar. Smaksätt med dill. Häll såsen över fisken och strö över räkorna.

3
Tillaga potatismoset enligt anvisningen på förpackningen och blanda ner en äggula. Spritsa eller klicka med en sked moset runt kanten på formen och gratinera i mitten av ugnen, ca 10 minuter. Servera med sallad.