Du behöver
- 175 g smör eller margarin
- 2 dl socker
- 4 st ägg
- 1.5 dl burk krossad ananas
- citron rivet skal av 1
- 4 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 1 dl hasselnötter finhackade
Garnering:
2 dl florsocker
1 msk pressad citronsaft
hasselnötter finhackade
Ugn: 175°
Det här behövs:
Gör så här
1
Rör matfett och socker riktigt ljust och poröst. Tillsätt äggen ett och ett under fortsatt kraftig omrörning.
2
Rör ner ananaskross och rivet citronskal. Blanda mjölet med bakpulver och nötter. Rör ner även det i smeten. Rör alltihop till en jämn smet.
3
Häll smeten i en smord och bröad form, ca 24 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen ca 40-45 minuter eller tills kakan känns torr. Låt kakan vila några minuter innan den stjälps upp och får kallna.
4
Rör ut florsockret med citronsaften. Bred glasyren över den kalla kakan och strö över finhackade nötter. Går att frysa.