Du behöver

  • 175 g smör eller margarin
  • 2 dl socker
  • 4 st ägg
  • 1.5 dl burk krossad ananas
  • citron rivet skal av 1
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 dl hasselnötter finhackade

Garnering:

2 dl florsocker
1 msk pressad citronsaft
hasselnötter finhackade

Ugn: 175°

Det här behövs:

Gör så här

1
Rör matfett och socker riktigt ljust och poröst. Tillsätt äggen ett och ett under fortsatt kraftig omrörning.

2
Rör ner ananaskross och rivet citronskal. Blanda mjölet med bakpulver och nötter. Rör ner även det i smeten. Rör alltihop till en jämn smet.

3
Häll smeten i en smord och bröad form, ca 24 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen ca 40-45 minuter eller tills kakan känns torr. Låt kakan vila några minuter innan den stjälps upp och får kallna.

4
Rör ut florsockret med citronsaften. Bred glasyren över den kalla kakan och strö över finhackade nötter. Går att frysa.