Du behöver
- 400 g nötfärs (max 10%)
- 2 st gula lökar
- 1 tsk olja
- 1.5 tsk salt
- 2 tsk curry
- 0.5 tsk ingefära
- 1 msk soja
- 2 krm svartpeppar
- 1 msk vetemjöl
- 1 dl ananasjuice från burk
- 2 tsk senap
- 1 dl matlagningsgrädde
- 2 msk jordnötter
- 4 st ananas ringar
- 1 dl riven ost (max 17%)
- cocktailtomater
4 port (6 points)
Gör så här
1
Finhacka lök och bryn tillsammans med färs i olja i en stekpanna.
Rör hela tiden med en gaffel. Krydda och tillsätt mjölet. Rör om ordentligt, späd med juice och rör ner senap. Låt färsen sjuda upp.
Rör hela tiden med en gaffel. Krydda och tillsätt mjölet. Rör om ordentligt, späd med juice och rör ner senap. Låt färsen sjuda upp.
2
Häll färsen i en ugnssäker form.
Bred ut färsen i ett jämt lager och häll över grädden. Strö över jordnötter, lägg på ananasringar, lägg cocktailtomater i hålen på ananasen och strö på riven ost. Ställ in i ugnen
175 grader ca 10-15 min.
Servera med ris och sallad.
Bred ut färsen i ett jämt lager och häll över grädden. Strö över jordnötter, lägg på ananasringar, lägg cocktailtomater i hålen på ananasen och strö på riven ost. Ställ in i ugnen
175 grader ca 10-15 min.
Servera med ris och sallad.