Du behöver

  • 400 g nötfärs (max 10%)
  • 2 st gula lökar
  • 1 tsk olja
  • 1.5 tsk salt
  • 2 tsk curry
  • 0.5 tsk ingefära
  • 1 msk soja
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 dl ananasjuice från burk
  • 2 tsk senap
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • 2 msk jordnötter
  • 4 st ananas ringar
  • 1 dl riven ost (max 17%)
  • cocktailtomater

4 port (6 points)

Gör så här

1
Finhacka lök och bryn tillsammans med färs i olja i en stekpanna.
Rör hela tiden med en gaffel. Krydda och tillsätt mjölet. Rör om ordentligt, späd med juice och rör ner senap. Låt färsen sjuda upp.

2
Häll färsen i en ugnssäker form.
Bred ut färsen i ett jämt lager och häll över grädden. Strö över jordnötter, lägg på ananasringar, lägg cocktailtomater i hålen på ananasen och strö på riven ost. Ställ in i ugnen
175 grader ca 10-15 min.
Servera med ris och sallad.