Du behöver
- 2 st kotletter
- salt och peppar
- 3.5 st potatis
- 0.5 st burk krossade tomater
- 1 st lök liten gul
- 1 dl vatten
- 0.5 st buljongtärning
- 0.5 tsk timjan
Det här behövs till 2 port:
Gör så här
1
Skala och hacka löken. Fräs den mjuk och glansig i lite matfett. Tillsätt krossade tomater, vatten, buljong, salt och timjan.
2
Skala potatisen och skär den i skivor. Lägg ner potatisen i tomatsåsen och låt allt puttra ca 5 minuter.
3
Bryn kotletterna gyllene på båda sidorna. Krydda med salt och peppar.
4
Lägg kotletterna över potatisen och låt allt puttra ca 10-12 minuter eller tills potatisen är mjuk. Garnera med färsk timjan.
Låt fettet vara kvar på kotletten medan du steker den. Skär sedan av fettkanten.