Du behöver

  • 2 st kotletter
  • salt och peppar
  • 3.5 st potatis
  • 0.5 st burk krossade tomater
  • 1 st lök liten gul
  • 1 dl vatten
  • 0.5 st buljongtärning
  • 0.5 tsk timjan

Det här behövs till 2 port:

Gör så här

1
Skala och hacka löken. Fräs den mjuk och glansig i lite matfett. Tillsätt krossade tomater, vatten, buljong, salt och timjan.

2
Skala potatisen och skär den i skivor. Lägg ner potatisen i tomatsåsen och låt allt puttra ca 5 minuter.

3
Bryn kotletterna gyllene på båda sidorna. Krydda med salt och peppar.

4
Lägg kotletterna över potatisen och låt allt puttra ca 10-12 minuter eller tills potatisen är mjuk. Garnera med färsk timjan.


Kommentar:
Låt fettet vara kvar på kotletten medan du steker den. Skär sedan av fettkanten.