Du behöver

  • 500 g köttfärs
  • 1 st burk krossade tomater
  • 1 st gul lök
  • 1 st röd paprika
  • 1 st grön paprika
  • 200 g skinka rökt
  • räkor ca 200 g skalade
  • 1 st burk champinjoner
  • 2.5 msk tomatpuré
  • 1 msk soja
  • 1 tsk salt
  • 1.5 krm svartpeppar
  • 1 krm kajennpeppar
  • 1.5 st pressade vitlöksklyftor
  • matfett
  • 1 st burk crème fraîche

Det här behövs till ca 4 port:

Gör så här

Skala och finhacka löken. Kärna ur och grovhacka eller strimla paprikan. Bryn köttfärsen i matfett i en panna. Lägg över i en gryta, häll i de krossade tomaterna och låt puttra. Under tiden fräs löke och paprika mjuk, lägg över i grytan. Skär skinkan i ganska smala strimlor och lägg ner i grytan tillsammans med champinjonerna. Smaksätt med tomatpuré, soja, salt, peppar, kajennpeppar och vitlök. Rör sedan ner creme fraiche och låt allt koka i 5- 10 minuter. Strö över räkorna precis innan servering. Servera med kokt potatis eller kokt ris. Smaklig måltid!