Du behöver
- 0.5 st purjolök skivad
- 1 st vitlöksklyfta hackad
- 10 st champinjoner i bitar
- 2 st morötter hyvlade
- 2 tsk matfett
- 2 dl lagalätt eller liknande
- 1 st grön paprika i tärningar
- salt svartpeppar
- 1 st musslor burk
Dekoration:
1 tsk citronskal rivet
1 msk persilja hackad
Det här behövs till 2 port:
Gör så här
1
Fräs purjolök och vitlök i matfettet utan att det tar färg. Tillsätt champinjoner och fräs lite till. Rör om och låt puttra någon minut.
2
Tillsätt morötter och paprika. Smaka av med salt och peppar.
3
Låt musslorna rinna av i en sil. Tillsätt musslorna och låt såsen bli varm. Rör om försiktigt så att inte musslorna trasas sönder.
4
Servera med kokt fullkornspasta. Strö över citronskal och persilja.