Du behöver
- 1 st kyckling färsk
- 250 g pärllök
- 200 g champinjoner i bitar
- 1 st tomater gärna cocktailtomater
- 2 msk smör
- 2 dl rosévin
- 1 st hönsbuljongtärning
- 2 krm svartpeppar nymald
- 2 msk maizena ljus redning
- 1 tsk salt
- 0.5 st purjolök skivad
- 1 tsk citronskal rivet
- 2 st persilja hackad
Det här behövs till 4 port:
Gör så här
1
Stycka kycklingen i bitar. Lägg löken i varmt vatten 10 minuter och skala den sedan.
2
Bryn kycklingbitar, lök och champinjoner i smör i omgångar i en stekpanna och lägg sedan över i en gryta eller traktörpanna.
3
Tillsätt tomater, rosévin, buljongtärning, salt och peppar. Låt grytan sjuda ca 25 minuter tills köttet känns mört. Rör ner redningen och purjolöken. Låt grytan sjuda några minuter till och smaka sedan av den. Tillsätt rivet citronskal och hackad persilja. Servera grytan med pilaffris och sallad.