Du behöver

  • 500 g laxfilé
  • 12 st räkor stora
  • 1 msk flytande honung
  • 0.5 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • 2 krm malen ingefära

Tomatconcassé:

400 g tomater
2 st lökar små gula
0.5 dl chilisås
0.5 st röd chili
1 tsk basilika
1 st grönsaksbuljongtärning

Ugn: 200°

300 g räkor
20 st musslor se tips hur man kokar musslor

Dekorera med:

räkor och musslor
dill

Servera med:

potatis eller baguette

Det här behövs till ca 4 port:

Gör så här

1
Skär laxfilén i ca 2×2 cm stora kuber. Skala räkorna men låt huvudena vara kvar. Trä upp laxfilén växelvis med räkorna på spett.

2
Lägg spetten på eldfast fat. Pensla dem med honung och krydda med salt, peppar och ingefära.

3
Stek spetten mitt i ugnen ca 15 minuter eller tills fisken är genomstekt.

4
Skala och finhacka löken. Kärna ur chilin och finhacka den. Skålla och skala tomaterna. Finhacka dem.

5
Fräs löken mjuk och glansig i lite matfett utan att den får färg. Tillsätt tomathack, chilisås, chili, basilika och smulad buljongtärning. Låt allt koka utan lock tills såsen har tjocknat, ca 6-8 minuter. Bjud gärna saffransris och wokgrönsaker till.

6
Garnera med svart kaviar.


Kommentar:
Vad är concassé?

Concassé är en fransk köksterm som innebär att råvran skurits i tärningar. Ordet används oftast om tomatconcassé.