Du behöver

  • 4 st päron

Lag:

1 st vaniljstång
4 dl vatten
1 dl socker
0.5 st citron skivad

Kiwisås:

4 st kiwifrukter
1 dl päronlag
2 msk florsocker

Tillbehör:

kokosflingor
vaniljglass
limeskal rivet
chokladstänger

Det här behövs till ca 4 port:

Gör så här

1
Skala päronen, men låt skaftet sitta kvar.

2
Skär upp vaniljstången på längden och skrapa ur kärnorna. Lägg ner dem i en ka-strull tillsammans med vaniljstången, vatten, socker och citron. Koka upp lagen.

3
Ställ ner päronen i lagen. Låt dem koka knappt mjuka under lock. Ta upp päronen och låt dem kallna. Koka ihop lagen tills det återstår ca 1 dl.

4
Kiwisås: Skala och skär kiwifrukterna i mindre bitar. Lägg dem i en mixer eller matberedare och kör till mos, eller passera dem genom en sikt. Späd med päronlagen och smaka av med florsocker.

5
Rosta kokosflingorna lätt i en torr stekpanna.

6
Skär päronen så att de kan stå. Ställ 1 päron i varje portionsfat och häll över kiwisåsen. Lägg upp glassen och strö över rostad kokos och rivet limeskal. Garnera med chokladstänger.