Du behöver

  • 75 g squash
  • 125 g laxfilé
  • 125 g torskfilé
  • 125 g kräftstjärtar i lag
  • 1 st ägg
  • 1 st äggvita
  • 2 dl vispgrädde
  • salt och peppar

Currysås:

0.5 tsk curry
matfett
3 dl fiskbuljong
1 dl vin vitt torrt
0.75 dl vispgrädde
1.5 tsk smör + 1 1
0.25 krm kajennpeppar

Garnering:

kräftstjärtar
broccolibuketter
laxrom

Ugn:

Det här behövs till ca 5-6 port:

Gör så här

1
Ansa squashen och skär den i små fina tärningar. Koka dem i lättsaltat vatten 3 minuter. Skölj dem därefter i kallt vatten. Låt rinna av väl.

2
Skär lax och torskfilé i mindre bitar. Lägg dem i en matberedare tillsammans med avrunna kräftstjärtar, ägg och äggvita. Kör till en slät massa.

3
Tillsätt grädden och krydda med salt och peppar. Rör ner squashen.

4
Fördela färsen i 5-6 välsmorda små timbalformar. Ställ formarna i hett vattenbad och täck dem med aluminiumfolie. Grädda i nedre delen av ugnen ca 25-30 minuter eller tills färsen har stelnat.

5
Fräs curryn i lite matfett. Tillsätt fiskbuljong och vin. Låt det koka upp och koka ihop utan lock tills det är ca 2 1/2 dl kvar.

6
Tillsätt grädden och låt allt koka ihop ytterligare några minuter. Rör samman smöret med mjölet och vispa ner det i såsen. Låt koka några minuter. Smaka av med lite kajennpeppar.

7
Fördela såsen på 4 portionstallrikar. Stjälp försiktigt upp timbalerna och ställ dem mitt på tallriken. Garnera med kräftstjärtar, broccolibuketter och laxrom.