Du behöver

  • 1.5 dl kaffegrädde
  • 0.5 dl ananasspad
  • 0.75 dl kakaopulver
  • socker +1 dl
  • 150 g smör eller margarin
  • 2 st ägg
  • 4 dl vetemjöl
  • 1.5 tsk bakpulver
  • 1 msk vaniljsocker

Garnering:

50 g mörk blockchoklad
25 g smör eller margarin
1 3/4 dl florsocker
2 msk ananasspad
0.5 tsk vaniljsocker
ananasringar

Ugn:

Det här behövs:

Gör så här

1
Häll grädde, ananasspad, siktat kakaopulver och 1 dl socker i en kastrull. Låt koka upp under omrörning. Ta kastrullen från värmen och låt blandningen kallna.

2
Rör matfett och 1 dl socker ljust och poröst. Tillsätt äggen ett i taget under fortsatt kraftig omrörning.

3
Blanda samman mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Rör ner det växelvis med chokladblandningen i smeten.

4
Häll smeten i smord och bröad form. Grädda i nedre delen av ugnen ca 45 minuter eller tills kakan är genomgräddad och känns torr. Låt kakan vila några minuter i sin form, stjälp upp och låt kallna.

5
Bryt chokladen i mindre bitar till garneringen. Lägg dem i en värmetålig skål tillsammans med matfettet. Låt smälta i vattenbad. Ta skålen ur vattenbadet.

6
Tillsätt siktat florsocker, ananasspad och vaniljsocker. Bred krämen över kakan. Låt ananasringarna rinna av och skär dem i mindre bitar. Garnera kakan med dem.