Du behöver
- 1.5 dl kaffegrädde
- 0.5 dl ananasspad
- 0.75 dl kakaopulver
- socker +1 dl
- 150 g smör eller margarin
- 2 st ägg
- 4 dl vetemjöl
- 1.5 tsk bakpulver
- 1 msk vaniljsocker
Garnering:
50 g mörk blockchoklad
25 g smör eller margarin
1 3/4 dl florsocker
2 msk ananasspad
0.5 tsk vaniljsocker
ananasringar
Ugn:
Det här behövs:
Gör så här
1
Häll grädde, ananasspad, siktat kakaopulver och 1 dl socker i en kastrull. Låt koka upp under omrörning. Ta kastrullen från värmen och låt blandningen kallna.
2
Rör matfett och 1 dl socker ljust och poröst. Tillsätt äggen ett i taget under fortsatt kraftig omrörning.
3
Blanda samman mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Rör ner det växelvis med chokladblandningen i smeten.
4
Häll smeten i smord och bröad form. Grädda i nedre delen av ugnen ca 45 minuter eller tills kakan är genomgräddad och känns torr. Låt kakan vila några minuter i sin form, stjälp upp och låt kallna.
5
Bryt chokladen i mindre bitar till garneringen. Lägg dem i en värmetålig skål tillsammans med matfettet. Låt smälta i vattenbad. Ta skålen ur vattenbadet.
6
Tillsätt siktat florsocker, ananasspad och vaniljsocker. Bred krämen över kakan. Låt ananasringarna rinna av och skär dem i mindre bitar. Garnera kakan med dem.