Du behöver

  • 250 g Strömminingsfiléer
  • 3.5 st potatis
  • salt
  • 25 g ansjovisfiléer
  • 1.5 msk ketchup
  • 1.5 tsk senap
  • 0.75 dl kaffegrädde
  • 2 tsk ströbröd
  • 2 tsk flytande margarin

Ugn: 225°

Det här behövs till 2 port:

Gör så här

1
Skala potatisen och skär den i ganska tunna skivor. Koka dem i lättsaltat vatten ca 10 minuter. Häll bort vattnet och ånga av potatisen.

2
Bottna en smord eldfast form med potatisskivorna. Lägg ut strömmingsfiléerna med skinnsidan nedåt. Salta lätt. Vik dem dubbla och lägg dem ovanpå potatisen.

3
Mosa ansjovisen och vispa samman den med grädde, senap och ketchup. Häll såsen ovanpå fisken och strö över ströbröd. Ringla lite flytande margarin över.

4
Ställ formen mitt i ugnen och grädda ca 20 minuter. Bjud gärna en sallad till.