Du behöver
- 250 g Strömminingsfiléer
- 3.5 st potatis
- salt
- 25 g ansjovisfiléer
- 1.5 msk ketchup
- 1.5 tsk senap
- 0.75 dl kaffegrädde
- 2 tsk ströbröd
- 2 tsk flytande margarin
Ugn: 225°
Det här behövs till 2 port:
Gör så här
1
Skala potatisen och skär den i ganska tunna skivor. Koka dem i lättsaltat vatten ca 10 minuter. Häll bort vattnet och ånga av potatisen.
2
Bottna en smord eldfast form med potatisskivorna. Lägg ut strömmingsfiléerna med skinnsidan nedåt. Salta lätt. Vik dem dubbla och lägg dem ovanpå potatisen.
3
Mosa ansjovisen och vispa samman den med grädde, senap och ketchup. Häll såsen ovanpå fisken och strö över ströbröd. Ringla lite flytande margarin över.
4
Ställ formen mitt i ugnen och grädda ca 20 minuter. Bjud gärna en sallad till.