Du behöver

  • 0.5 st gul lök
  • 1 st vitlöksklyfta liten
  • 0.5 tsk curry
  • 1.25 dl ris
  • 2.5 dl fiskbuljong
  • 250 g spättafiléer
  • salt
  • 1 dl gröna ärter
  • kräftstjärtar några i lag

Det här behövs till ca 2 port:

Gör så här

1
Skala lök och vitlök och finhacka dem. Fräs dem mjuka i lite matfett. Tillsätt curry och ris. Låt allt fräsa några minuter.

2
Tillsätt fiskbuljong och låt riset koka under lock ca 10 minuter.

3
Krydda spättfiléerna med salt och rulla samman dem. Lägg fiskrullar och ärter ovanpå riset. Låt allt puttra i ytterligare ca 10 minuter eller tills fisken är vit och ogenomskinlig.

4
Strö över några kräftstjärtar och bjud rätten genast.