Du behöver
- 1 pkt fisktärningar
- 0.5 msk salt
- 1 st vitlöksklyftor
- 1 st burk krossade tomater
- 4 dl fiskbuljong
- 1 tsk gurkmeja
- 2 krm timjan
- 1 st lagerblad
- 10 st vitpepparkorn
- 500 g potatis
- 2 st morötter
- 1 st palsternacka
- 1 bitar rotselleri
- 500 g blåmusslor
- 1.5 dl matlagningsgrädde
Det här behövs till ca 4 port:
Gör så här
1
Lägg fisken i en skål och strö över saltet.
2
Skala och skiva vitlöken. Skala potatisen och skär den i centimetertjocka skivor. Skala morötter, palsternacka och rotselleri. Skär dem i ganska stora tärningar.
3
Fräs vitlöken några minuter i lite matfett. Tillsätt krossade tomater, fiskbuljong, gurkmeja, timjan, lagerblad, pepparkorn, potatis, morot, palsternacka och rotselleri. Låt allt koka upp.
4
Lägg ner de väl sköljda och borstade musslorna i grytan. Låt allt koka under lock ca 8 minuter.
5
Ta upp musslorna med hålslev och håll dem varma. Rör ner matlagningsgrädden och låt grytan koka upp på nytt.
6
Vänd ner fisktärningarna och låt dem puttra ca 5-6 minuter. Lägg tillbaka musslorna och smaka av.