Du behöver

  • 1 pkt fisktärningar
  • 0.5 msk salt
  • 1 st vitlöksklyftor
  • 1 st burk krossade tomater
  • 4 dl fiskbuljong
  • 1 tsk gurkmeja
  • 2 krm timjan
  • 1 st lagerblad
  • 10 st vitpepparkorn
  • 500 g potatis
  • 2 st morötter
  • 1 st palsternacka
  • 1 bitar rotselleri
  • 500 g blåmusslor
  • 1.5 dl matlagningsgrädde

Det här behövs till ca 4 port:

Gör så här

1
Lägg fisken i en skål och strö över saltet.

2
Skala och skiva vitlöken. Skala potatisen och skär den i centimetertjocka skivor. Skala morötter, palsternacka och rotselleri. Skär dem i ganska stora tärningar.

3
Fräs vitlöken några minuter i lite matfett. Tillsätt krossade tomater, fiskbuljong, gurkmeja, timjan, lagerblad, pepparkorn, potatis, morot, palsternacka och rotselleri. Låt allt koka upp.

4
Lägg ner de väl sköljda och borstade musslorna i grytan. Låt allt koka under lock ca 8 minuter.

5
Ta upp musslorna med hålslev och håll dem varma. Rör ner matlagningsgrädden och låt grytan koka upp på nytt.

6
Vänd ner fisktärningarna och låt dem puttra ca 5-6 minuter. Lägg tillbaka musslorna och smaka av.