Du behöver
- 50 g smör eller margarin
- 0.5 dl socker
- 1 st ägg
- 1.25 dl vetemjöl
- 2 krm bakpulver
- 1 msk kakao
- 0.5 msk vaniljsocker
- 2.5 msk mjölk
- 25 g nougat mjuk
Garnering:
florsocker
Gör så här
1
Rör matfett och socker ljust och poröst. Tillsätt ägget under fortsatt kraftig omrörning.
2
Blanda samman mjölet med bakpulver, kakao och vaniljsocker. Rör ner det i smeten omväxlande med mjölken. Rör till en jämn smet.
3
Fördela smeten i muffinsformar. Dela nougaten i 7-8 bitar. Tryck ner dem i smeten så att smeten täcker nougaten.
4
Ställ muffinsformarna i en rund form med låga kanter och baka dem på full effekt ca 2 1/2-3 minuter.
5
Låt kakorna stå ca 5 minuter för värmeutjämning. Sikta över florsocker.
Muffinsen kan även gräddas i vanlig ugn, i 200 grader, ca 12-14 minuter. Ta dubbla muffinsformar så håller kakorna formen bättre.