Du behöver

  • 50 g smör eller margarin
  • 0.5 dl socker
  • 1 st ägg
  • 1.25 dl vetemjöl
  • 2 krm bakpulver
  • 1 msk kakao
  • 0.5 msk vaniljsocker
  • 2.5 msk mjölk
  • 25 g nougat mjuk

Garnering:

florsocker

Gör så här

1
Rör matfett och socker ljust och poröst. Tillsätt ägget under fortsatt kraftig omrörning.

2
Blanda samman mjölet med bakpulver, kakao och vaniljsocker. Rör ner det i smeten omväxlande med mjölken. Rör till en jämn smet.

3
Fördela smeten i muffinsformar. Dela nougaten i 7-8 bitar. Tryck ner dem i smeten så att smeten täcker nougaten.

4
Ställ muffinsformarna i en rund form med låga kanter och baka dem på full effekt ca 2 1/2-3 minuter.

5
Låt kakorna stå ca 5 minuter för värmeutjämning. Sikta över florsocker.


Kommentar:
Muffinsen kan även gräddas i vanlig ugn, i 200 grader, ca 12-14 minuter. Ta dubbla muffinsformar så håller kakorna formen bättre.