Du behöver

  • 400 g köttfärs
  • 1 st gul lök
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 msk soja
  • 0.5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1.5 dl vatten
  • 0.5 st krossad ananas
  • 2 st paprikor
  • 100 g kabanosskorv

Det här behövs till ca 4 port:

Gör så här

1
Skala och finhacka löken. Fräs den mjuk och glansig i lite matfett. Tillsätt färsen och bryn allt jämnt smuligt.

2
Tillsätt tomatpuré, soja, salt, peppar och vatten. Låt allt puttra samman ca 10-15 minuter.

3
Skär korven i slantar och stek dem i lite matfett. Kärna ur och strimla paprikan. Lägg ner korvslantarna, paprika och ananas i färsröran. Låt allt puttra med några minuter innan du smakar av rätten och serverar den med nykokt pasta eller ris.


Kommentar:
Kom ihåg att köttfärs är en ömtålig råvara som bör tillagas så snabbt som möjligt.