Du behöver
- 400 g köttfärs
- 1 st gul lök
- 2 msk tomatpuré
- 1 msk soja
- 0.5 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
- 1.5 dl vatten
- 0.5 st krossad ananas
- 2 st paprikor
- 100 g kabanosskorv
Det här behövs till ca 4 port:
Gör så här
1
Skala och finhacka löken. Fräs den mjuk och glansig i lite matfett. Tillsätt färsen och bryn allt jämnt smuligt.
2
Tillsätt tomatpuré, soja, salt, peppar och vatten. Låt allt puttra samman ca 10-15 minuter.
3
Skär korven i slantar och stek dem i lite matfett. Kärna ur och strimla paprikan. Lägg ner korvslantarna, paprika och ananas i färsröran. Låt allt puttra med några minuter innan du smakar av rätten och serverar den med nykokt pasta eller ris.
Kom ihåg att köttfärs är en ömtålig råvara som bör tillagas så snabbt som möjligt.