Du behöver

  • 400 g räkor med skal
  • 0.5 st gul lök
  • 0.5 st äpple
  • 1 st citrongräs
  • 1/2-1 tsk currypasta röd
  • 1.5 krm curry
  • 0.5 st grönsaksbuljongtärning
  • 0.75 dl vatten
  • 1 st kokosmjölk burk lätt
  • salt och peppar

Det här behövs till ca 2 port:

Gör så här

1
Skala räkorna. Skala och finhacka löken. Kärna ur och tärna äpplet. Krossa citrongräset och dela det i 3 bitar.

2
Fräs lök, äpple och citrongräs i lite matfett under omrörning tills löken är mjuk och glansig. Tillsätt curry och currypasta och låt det fräsa med 1 minut.

3
Tillsätt kokosmjölk, vatten och smulad buljongtärning. Låt såsen småputtra ca 6-8 minuter. Smaka av med salt och peppar. Ta upp citrongräset och lägg ner räkorna. Låt allt bli genomvarmt men inte koka.