Du behöver

  • 1.5 kg lammstek urbenad
  • 2 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar nymald
  • 1 st citron rivet skal
  • 1 msk smör

Pestofyllning:

2 dl basilikablad
2 st vitlöksklyftor
25 g sötmandel skållad
1 dl rapsolja kallpressad
1.5 dl lagrad prästost riven
salt svartpeppar

Pestocrème:

2 dl crème fraîche 34%
2 msk pesto

Ugn: 175°

Det här behövs till 6-8 port:

Gör så här

1
Öppna upp lammsteken och platta ut den. Salta och peppra. Strö över citronskalet.

2
Mixa samman basilika, vitlök, sötmandel, rapsolja och prästost till en smidig röra. Smaka av med salt och peppar. Spara 2 msk pesto till crèmen. Bred resten av peston över lammsteken och rulla ihop den. Bind samman steken med ett steksnöre.

3
Bryn steken runt om i smör i en stekpanna. Lägg sedan över steken i en ugnssäker form. Sätt i en köttermometer och stek köttet i nedre delen av ugnen tills innertemperaturen är 75°. Ta ut steken ur ugnen och låt den vila innan den skärs upp i skivor.

4
Blanda crème fraiche med pesto. Servera steken med ugnsbakad potatis, sallad och pestocrème.