Du behöver
- 400 g räkor med skal
- 0.5 st gul lök
- 1 st vitlöksklyfta
- 1 tsk curry
- 1/2-1 krm sambal oelek
- 0.5 tsk paprikapulver
- 0.75 dl vatten
- 1.5 dl matlagningsgrädde
- 0.5 st fiskbuljongtärning
- 1 st banan
- 1 st paprika
- 0.5 st burk krossad ananas
- salt och peppar
Det här behövs till ca 2 port:
Gör så här
1
Skala räkorna. Skala och finhacka vitlöken. Fräs lök, pressad vitlök, curry, sambal oelek och paprikapulver i lite matfett tills löken är mjuk och glansig.
2
Tillsätt grädde och vatten. Låt allt småputtra några minuter till en simmig sås. Smaka av.
3
Skala och skär bananen i slantar. Kärna ur och strimla paprikan. Fräs paprikan i lite matfett några minuter. Tillsätt bananen och låt den fräsa med någon minut.
4
Lägg ner fräset i såspannan tillsammans med räkor och ananaskross. Låt allt bli genomvarmt. Bjud ris eller nudlar och grönsallad till.