Du behöver

  • 100 g mörk choklad
  • 2 msk apelsinlikör eller mörk rom
  • 2 st äggulor
  • 2.5 dl vispgrädde

Garnering:

apelsinskal

Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
Bryt chokladen i bitar och smält i en djup tallrik i mikron på full effekt, ca 1 1/2 minut eller på spisen över en kastrull med kokande vatten. Rör ner likör och äggulor i chokladen.

2
Vispa grädden tjock, men inte för hårt, då blir moussen grynig. Vänd ner hälften av grädden i chokladen och rör om ordentligt. Vänd försiktigt ner resten av grädden. Fördela smeten i fyra portionsformar, -glas eller koppar. Låt stelna i kylskåp minst 3 timmar.

3
Dekorera med apelsinskalstrimlor.


Kommentar:
Istället för likör kan du smaksätta moussen med nybryggt starkt kaffe.