Du behöver
- 100 g mörk choklad
- 2 msk apelsinlikör eller mörk rom
- 2 st äggulor
- 2.5 dl vispgrädde
Garnering:
apelsinskal
Det här behövs till 4 port:
Gör så här
1
Bryt chokladen i bitar och smält i en djup tallrik i mikron på full effekt, ca 1 1/2 minut eller på spisen över en kastrull med kokande vatten. Rör ner likör och äggulor i chokladen.
2
Vispa grädden tjock, men inte för hårt, då blir moussen grynig. Vänd ner hälften av grädden i chokladen och rör om ordentligt. Vänd försiktigt ner resten av grädden. Fördela smeten i fyra portionsformar, -glas eller koppar. Låt stelna i kylskåp minst 3 timmar.
3
Dekorera med apelsinskalstrimlor.
Istället för likör kan du smaksätta moussen med nybryggt starkt kaffe.