Du behöver

  • 0.5 st purjolök skivad
  • 6 st champinjoner skivade
  • 2 tsk matfett
  • 2 st morötter strimlade
  • 1 st fiskbuljongtärning
  • 5 dl citronsaft färskpressad
  • 1 msk idealmjöl
  • 1 dl minifraiche eller Kelda lagalätt
  • salt vitpeppar
  • 2 st musslor
  • 3 msk dill finklippt
  • 6 st cocktailtomater delade

Servera med:

fullkornsbröd
färskost sallat

Det här behövs till 2 port:

Gör så här

1
Fräs purjolök och champinjoner i matfettet i en gryta några minuter.

2
Tillsätt morotsstrimlorna, buljongtärningen, vatten, citronsaft och idealmjöl. Rör om och låt sjuda 5 minuter.

3
Tillsätt minifraiche, avrunna musslor, dill och tomater. Låt soppan bli het. Servera med fullkornsbröd med färskost och sallat.