Du behöver
- 0.5 st purjolök skivad
- 6 st champinjoner skivade
- 2 tsk matfett
- 2 st morötter strimlade
- 1 st fiskbuljongtärning
- 5 dl citronsaft färskpressad
- 1 msk idealmjöl
- 1 dl minifraiche eller Kelda lagalätt
- salt vitpeppar
- 2 st musslor
- 3 msk dill finklippt
- 6 st cocktailtomater delade
Servera med:
fullkornsbröd
färskost sallat
Det här behövs till 2 port:
Gör så här
1
Fräs purjolök och champinjoner i matfettet i en gryta några minuter.
2
Tillsätt morotsstrimlorna, buljongtärningen, vatten, citronsaft och idealmjöl. Rör om och låt sjuda 5 minuter.
3
Tillsätt minifraiche, avrunna musslor, dill och tomater. Låt soppan bli het. Servera med fullkornsbröd med färskost och sallat.