Du behöver

  • 1 st kyckling
  • salt och peppar

Kokspad:

1 l vatten
1 st hönsbuljongtärning
1 st grönsaksbuljongtärning
persiljestjälk
1 st lagerblad
10 st vitpepparkorn
1 st morot
1 st gul lök
1 st vitlöksklyfta

Grönsaker:

4 st morötter
5 st potatis
1 st kålrot liten
2 st purjolök
2 st selleristjälkar

Tillbehör:

1.5 msk senap provensalsk
1 dl lätt crème fraiche
1 dl majonnäs lätt
1 st vitlöksklyfta pressad
salt

Det här behövs till ca 4 port:

Gör så här

1
Skölj och torka av kycklingen. Gnid in den lätt med lite salt och peppar. Dela kycklingen i 8-10 bitar. Bryn dem gyllene runtom i lite matfett.

2
Koka upp vatten, buljongtärningar, persiljestjälkar, lagerblad och vitpepparkorn.

3
Skala morot, gul lök och vitlök. Skär allt i bitar och lägg ner dem i kokspadet. Låt det koka ca 10 minuter.

4
Skala morötter, potatis och kålrot till grönsakerna. Halvera potatisen. Dela morötterna på längden och på tvären. Skär kålroten i klyftor. Ansa och skär stjälksellerin i bitar. Ansa och dela purjon. Lägg alla grönsakerna i en gryta. Lägg kycklingen ovanpå.

5
Sila kokspadet och häll skyn över kyckling och grönsaker. Låt grytan sjuda ca 25- 30 minuter.

6
Rör under tiden ihop senap med crème fraiche, majonnäs och pressad vitlök.

7
Lägg upp grönsakerna och lägg kycklingen ovanpå. Skeda över lite buljong. Garnera med bladpersilja. Bjud senaps-creme, cornichoner och gott bröd till.