Du behöver
- 250 g risgrynsgröt från rullpack
- 1 st ägg
- 0.5 tsk salt
- 1 msk dill hackad
- 0.5 krm vitpeppar nymald
- 0.25 krm kajennpeppar
- 2.5 dl fiskfilé t ex kolja, torsk, sik, gädda
- 1 msk ströbröd
- 2 tsk matfett flytande
Ugn: 225º
Det här behövs till 2 port:
Gör så här
1
Blanda risgrynsgröten med uppvispat ägg, salt, dill, vitpeppar och kajennpeppar. Finfördela fisken och rör ner i smeten.
2
Smörj en ugnssäker form med matfett. Häll smeten i formen och släta till ytan. Strö över ströbrödet och pensla med flytande matfett.
3
Grädda fiskpuddingen i mitten av ugnen, ca 20 minuter. Servera med sallad eller kokta grönsaker.