Du behöver

  • 250 g risgrynsgröt från rullpack
  • 1 st ägg
  • 0.5 tsk salt
  • 1 msk dill hackad
  • 0.5 krm vitpeppar nymald
  • 0.25 krm kajennpeppar
  • 2.5 dl fiskfilé t ex kolja, torsk, sik, gädda
  • 1 msk ströbröd
  • 2 tsk matfett flytande

Ugn: 225º

Det här behövs till 2 port:

Gör så här

1
Blanda risgrynsgröten med uppvispat ägg, salt, dill, vitpeppar och kajennpeppar. Finfördela fisken och rör ner i smeten.

2
Smörj en ugnssäker form med matfett. Häll smeten i formen och släta till ytan. Strö över ströbrödet och pensla med flytande matfett.

3
Grädda fiskpuddingen i mitten av ugnen, ca 20 minuter. Servera med sallad eller kokta grönsaker.