Du behöver

  • 300 g spättafiléer
  • 1 msk hackad dill
  • citronsaft
  • salt
  • 1 st morot
  • 0.5 st purjolök
  • 0.5 st rödlök
  • 1 st tomat
  • fetaost ca 30 g Apetina

Ugn: 225°

Det här behövs till ca 2 port:

Gör så här

1
Tina spättfiléerna om de är djupfrysta. Lägg ut dem på arbetsbordet. Ringla över lite pressad citronsaft och salta lätt. Strö hackad dill över och rulla samman filéerna.

2
Skala och strimla moroten fint. Ansa och strimla purjolöken. Fräs morot och purjolök i lite matfett några minuter. Lägg över det på ett eldfast fat. Lägg fiskrullarna ovanpå.

3
Skala och finhacka löken. Tärna tomaten och blanda den med lök. Fördela det över fiskrullarna. Riv osten och strö den ovanpå.

4
Ställ fatet mitt i ugnen ca 15 minuter eller tills fisken är vit och ogenomskinlig. Bjud potatis, ris eller pasta till.